(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Борбордук Азия фисташканын мекени деп эсептелет. Бул дарак жөн гана маанилүү токой мелиорациялык функцияларды аткарып эле койбостон, баалуу жаңгактарды да берет. Фисташканын дүйнөлүк рыноктогу суроо-талабы жогору деп эсептелет. Фисташка өстүргөн өлкөлөр фисташка плантацияларынын түшүмдүүлүгүн жогорулатууга багытталган бир катар илимий изилдөөлөрдү жүргүзүшүүдө. Бул изилдөөлөр негизинен фисташка плантацияларын түзүүгө, маданий фисташка бактарынын мөмө берүү мөөнөтүн кыскартууга, түшүмдүүлүктү жогорулатууга жана фисташка жаңгактарынын сапатын жакшыртууга арналган.