(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макала постсоветтик Кыргызстандагы туризмдин өнүгүшүнүн негизги аспекттерин талдоого арналган. Республиканын туристтик тармагын өнүктүрүү үчүн социалдык-экономикалык жана жаратылыш потенциалын изилдөөгө акыркы 30 жыл өзгөчө көңүл бурулууда. КРны дүйнөлүк туристтик мейкиндикке тездетип интеграциялоо зарылдыгы бекитилип жатат. Өлкөдөгү рыноктук мамилелердин шартында туризмдин өнүгүү прогрессинде жеке сектордун ролу көрсөтүлдү. Республикадагы туризм инфраструктурасынын маанилүү элементтери каралып жатат. Заманбап шарттарда туристтик тармакты модернизациялоонун негизги жолдору аныкталууда . Кыскача туризмди өнүктүрүүнүн өзгөчөлүктөрү регионалдык өңүттө каралат.