(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Пандемия учурунда негизги артыкчылыктарга ооруну диагностикалоо, алдын алуу жана жок кылуу кирген. Диагностикалык максатта ар кандай деңгээлдеги сезгичтиги бар көптөгөн тест системалары иштелип чыккан. Бул системалардын арасында молекулярдык-генетикалык анализдер өзгөчө маанилүү орунду ээлейт, анткени алар жугуштуу агенттерди так аныктоого мүмкүндүк берет. Бул ыкманын алкагында илимий изилдөөлөрдө жана клиникалык шарттарда диагностикалык максаттарда эң көп колдонулган ыкма-реалдуу убакыт режиминдеги РТ-ПЦР. Бул иште биз реалдуу убакыт режиминдеги РТ-ПЦР ыкмасынын кыскача баяндамасын беребиз. Методдун негизги принциптери, анын варианттары, ошондой эле анын артыкчылыктары жана чектөөлөрү көрсөтүлгөн.