(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада шаманизм кыргыз элинин философиялык ойломунун булактарынын бири катары каралган. Шаманизм – бул өзүнө дүйнөнү таануунун рационалдуу, иррационалдуу жана көркөм-образдуу элементтерин камтыган дүйнө таанымдын өзгөчө системасы. Шаманизм жеке адамды космостук бийиктикке чыгарат. Ушундан улам ал кыргыздардын философиялык ойломуна оң таасирин тийгизген.