(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Султан Раевдин «Жанжаза» романы кыргыз адабиятынын жаӊы доорундагы тереӊ философиялык чыгармалардын бири болуп саналат. Романда адамдын жашоодогу руханий изенүүсү, өлүм менен жашоонун маӊызы, жандын кайра жаралышы жана түбөлүктүүлүк темалары көтөрүлөт. Автор мифологиялык образдар менен тарыхый кейипкерлерди айкалыштырып, адам тагдырынын жана коомдук аӊ-сезимдин татаалдыгын чагылдырат. Чыгарманын негизги философиялык идеясы – адамдын руханий эркиндиги жана түбөлүктүүлүк үчүн күрөшү болуп эсептелет.