(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул эмгек байыркы кыргыз алфавитинин дүйнөдөгү башка жазуу системаларынан илгеркилигин илимий булактарга таянып далилдейт. Изилдөөдө археологиялык, лингвистикалык жана тарыхый материалдар салыштырылып, кыргыз тамгаларынын түзүлүшү жана фонетикалык өзгөчөлүктөрү башка алфавиттерден эрте пайда болгондугу көрсөтүлөт.