(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Бул макалада Евразиялык экономикалык биримдикке (ЕАЭБ) мүчө болгонуна 10 жыл толуу мааракесинде Кыргызстандын транспорттук интеграциясы талданат. Деңизге чыгуусу жок мамлекет катары Кыргызстан үчүн ЕАЭБдин транспорттук саясатынын негизги жетишкендиктери каралып, интеграцияны тереңдетүү жана өнүктүрүү боюнча сунуштар берилет.