(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Заманбап дүйнөдө улуттук экономикалардын атаандаштыкка жөндөмдүүлүгү көбүнчө өнөр жай секторунун абалы, аны модернизациялоо даражасы, жаңы технологиялык структурага ылайык келүү, кесипкөй эмгек ресурстарынын болушу ж.б. менен аныкталат. Аймактык интеграциялык өз ара аракеттенүү да аз эмес мааниге ээ, алар билимди, тажрыйбаны, технологияны “берүүгө”, бизнестин жаңы моделдерин иштеп чыгууга жана башкаларга көмөктөшөт. Бул басылмада азыркы этапта Кыргызстандын өнөр жай секторунун өнүгүүсүнүн өзгөчөлүктөрү жана негизги тенденциялары көрсөтүлүп, позитивдүү өнүгүүгө тоскоол болгон көйгөйлөр аныкталган.