(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Докладдын мазмунунда Кыргыз Республикасынын Евразия экономикалык союзуна мүчө болуп киргенине он жылдын ичинде атаандаштыкты өнүктүрүү жана антимонополиялык жөнгө салуу чөйрөсүндөгү жетишкендиктер каралат. Айрыкча көңүл улуттук антимонополиялык саясаттын трансформациясына, мыйзамдарды ЕАЭБ укугу менен шайкеш келтирүүгө, ЕЭК менен институционалдык өз ара аракеттенүүгө, ошондой эле бизнес-чөйрөгө, инвестициялык климатка жана санариптик экономикага тийгизген таасирине бурулат. Өнүгүүгө түрткү болгон тармактар белгиленип, учурдагы тоскоолдуктар аныкталат жана тутумду өркүндөтүүнүн негизги багыттары көрсөтүлөт.