(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Макалада Кыргыз Республикасынын өнөр жайынын учурдагы абалы, анын калыбына келтирүү динамикасы жана экспорттук потенциалын ачуу боюнча чаралар каралган. Жогорку экспорттук потенциалы бар негизги тармактар, негизги соода өнөктөштөрү жана экспортту институционалдык колдоонун ролу көрсөтүлгөн. Эл аралык соода борборунун жана улуттук статистиканын маалыматтары талданган.