(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2026)
Калктын, анын ичинде ата мекендик өндүрүүчүлөрдүн кызыкчылыктарын коргоо үчүн ЕАЭБ мыйзамдарында сооданы жөнгө салуу инструменттерин колдонуу каралган. Биримдик келишими ЕАЭБ өлкөлөрү тарабынан ички рынокто жана үчүнчү өлкөлөргө карата улуттук мыйзамдарга ылайык тарифтик эмес чараларды киргизүү жөнүндө жоболорду карайт. Бирок, Союздук келишимде ички рынокто тарифтик эмес чаралардын концепциясы же мындай чараларды колдонуунун тартиби аныкталган эмес, бул укуктук конфликттерге жана Союздун тиешелүү мыйзамдарынын ар түрдүү чечмелөөгө жана колдонууга алып келет. Бул изилдөөнүн максаты Евразия экономикалык биримдигинде тарифтик эмес чараларды колдонууну талдоо, көйгөйлүү маселелерди аныктоо жана аларды чечүү боюнча сунуштарды иштеп чыгуу болуп саналат.