(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада техногендик цивилизациянын ХХI кылымындагы илимий билимдердин жемиштүү диалогу көрсөтүлөт, анын имманенттик баалуулугу техникалык жана технологиялык билимдер болуп саналат. Илимий билимдердин өз ара аракеттенүүсүнүн методологиялык артыкчылыктары конвергенттик NBICS-супертехнологиялары жана маалыматтык-коммуникациялык технологиялар болуп саналат. Субъекттин коомдук мааниси жана анын өндүргүч күчү постиндустриалдык дүйнөнүн үстөмдүгү болуп саналат, система түзүүчү башталышы жана парадигмалык шарттуу билим объективдүү чындыктын онтологиялык көп түрдүүлүгүнүн фундаменталдык параметри катары татаалдыктын метафизикалык түшүнүгүн аныктайт.