(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада улуттук иденттүүлүктү сактоо, маданий мурастарды кайра жандандыруу жана заманбап коомдун өнүгүү багытын аныктоодо өзгөчө мааниге ээ экендиги, улуттук уңгуга кайтуу – бул артка кетүү эмес, тескерисинче, тарыхый тажрыйбаны, баалуулуктарды жана руханий негиздерди бүгүнкү күндүн талабына ылайык жаңыча колдонуу каралат. Анда улуттун тили, тарыхы, маданияты, каада-салты дүйнөтаанымы – келечекке жол көрсөткөн маанилүү фактор катары белгиленет. Мындай багыт алдыга ишенимдүү кадам таштоого өбөлгө түзүп, коомдун биримдигин бекемдейт, ааламдашуу шартында улуттук өзгөчөлүктү сактап калууга жана жаңы жетишкендиктерге умтулууга түрткү берет.