(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
1920-жылдары Өзбекстанда театр искусствосу өнүгүү дооруна кирген. Бара-бара эл бул маданий чөйрөнү сүйүп калды. Бул чөйрөдө аялдардын ролу жана статусу дагы жогорулады. Аймакта көптөгөн аялдар кино жана театр сахналарына чыга баштады. Бул макалада маданият тармагында активдүү иштеген бир нече айымдар, атап айтканда, Лутфиханым Саримсакова жана Халима Носирова тууралуу сөз болот. Мындан тышкары макалада Өзбек ССРинин маданият чөйрөсүндө жүргүзүлүп жаткан саясат жана андагы кемчиликтер каралат.