(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада Өзбекстан менен Кыргызстандын эгемендүүлүк жылдарындагы салттуу маданий жана руханий мурастарынын алмашуу алакалары талданат. Эки өлкө тең эгемендүүлүккө ээ болгондон кийин тарыхты, маданиятты жана салттарды калыбына келтирүүгө басым жасашты. Мамлекеттер аралык маданий иш-чаралар, анын ичинде музыкалык, театралдык жана көркөм сүрөт искусствосунун өкүлдөрүн алмашуу, фестивалдар, сынактар, көргөзмөлөр жана тарыхый даталарга арналган кечелер аркылуу маданий кызматташтык өнүгүп келе жатат. Бул ишчаралар эки элдин жакындашуусуна жана мамлекеттер аралык мамилелерди чыңдоого өбөлгө түзүүдө. Фестивалдар аркылуу улуттук музыкалык искусствонун жетишкендиктери жайылып, салттар сакталып, жаш муундарды тарбиялоо максаты ишке ашууда.