(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада кыргыз салттуу музыкасынын феномени катары күү жанрынын музыкалык жана жанрдык өзгөчөлүктөрү терең талданат. Автор салттуу кыргыз музыкалык маданиятында күү өзүнчө көркөм форма катары калыптанып, элдин дүйнө таанымын,тарыхый эс тутумун жана руханий дөөлөттөрүн чагылдырганын талдайт. Мындан тышкары күүнүн салттуу кыргыз маданиятындагы ордун, анын тарыхый, эстетикалык жана руханий маанисин ачып берет. Өзгөчө көңүл күүнүн феномени катары калыптанышына, анын улуттук көркөм ой жүгүртүүдөгү ролуна жана маанисине бурулат. Макалада күүнүн структуралык түзүлүшү, аткаруу ыкмалары, эмоциялык-экспрессивдик мүнөзү жана фольклордук мейкиндиктеги орду изилденет. Ошондой эле, күү жанрынын түрлөрү, аткаруучулук традициялар жана анын муундан муунга өтүү процесси баяндалат. (92)