(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Маданияттын музыкалык катмары эң байыркы, консервативдүү жана чет элдик маданий таасирлерге оңой менен берилбеген же татаал таасирлентчү туруктуу иденттүүлүк. Башкача айтканда, музыкалык ой жүгүртүү (өзүн) бирдейлештирүүнүн продукту жана жарая катары каралышы керек. Аң-сезимсиздик – музыкалык ой жүгүртүүнүн көзгө көрүнбөгөн бөлүгү. Инсан музыкалык чыгармаларды кабыл алууну өз тажрыйбасынын айкалыштарынан жана окшоштуктардан курат, ал эми кыраакылыкты бүткүл музыкалык чыгарманын маанисин түшүнүү катары кароого болот. Күү аспаптык пьесаларынын медитациялык табияты угуучуларды коомдук, демек этникалык багыттоочу болуп, символикалык асылдыкка ээ болгон кайнап-кайнап чыгууга алып келет.