(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада фольклор салттуу маданияттын компоненти катары жана анын улуттун этномаданий кодун калыптандыруудагы ролу каралат. Тактап айтканда, этномаданий коддун маанилүү элементи катары тил этностордун коомдук турмушунда белгилүү орунду ээлеп, элдик оозеки чыгармачылыктын үлгүлөрү аны пропагандалоодо алдыңкы фактор болуп саналаары баса белгиленет. Байушки, макал-лакаптар, ырлар жана эпостор элдик оозеки чыгармачылыктын үлгүлөрү, алардын салттуу маданияттагы орду, ошондой эле этностун өкүлдөрүнүн маданий кодексинин калыптанышындагы жана өнүгүшүндөгү орду талкууланат. Ошондой эле улуттун калыптануу процессинде салттуу маданияттын мааниси тууралуу маселелер талданат.