(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Тувалыктар – Түштүк Сибирдин түпкү түрк тилдүү этностук тобу, фольклорду, атап айтканда, элдик ырларды сактоонун жогорку деңгээли менен айырмаланат. Макалада россиялык илимий Форддун колдоосу менен ишке ашырылган «21-кылымдагы овюр туваларынын ыр салты айыл-шаардык миграциянын контекстинде» долбоорунун ишинин натыйжасы болгон тыва ыр фольклорун мультимедиялык форматта чыгаруунун жаңы формасы көрсөтүлгөн.