(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул илимий макалада кыргыздын салттуу маданиятындагы музыканын орду, комуз аспабынын кайрыктарынын “музыкалык тил” катары кабылданышы изилденет. Ошондой эле музыканын адамдын руханий дүйнөсүнө тийгизген таасири, индивидуалдык, жамааттык аң-сезимдин калыптанышындагы ролу, анын психологиялык, коммуникативдик жана экзистенциялык функциялары каралат. Азыркы ааламдашуу жана музыка индустриясынын күчтүү таасири шартында кыргыздын салттуу музыкалык искусствосун сактоо, өнүктүрүү жана эл аралык аренада таанытуу үчүн зарыл болгон долбоорлордун, анын ичинде “Рух Санат” Дүйнөлүк фестивалынын мааниси талданат.