(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Заманбап салттуу музыкалык маданият бүтүндөй тарыхый-маданий, социологиялык, этикалык-эстетикалык жана музыкалык-стилистикалык мамилелердин биримдигинде жана адамзаттын материалдык эмес маданий мурастарын изилдөөнүн жана коргоонун учурдагы дүйнөлүк тенденцияларынын контекстинде заманбап доордун шарттарында региондун элдеринин маданий салттарынын болушу, сакталышы жана өнүгүшү каралат. Улуттук маданий мурас (фольклор жана оозеки-профессионалдык музыка) – бул оозеки маданияттын феномени, калыптануу жана өнүгүүнүн өзү (анын ичинде бар болуу жана коргоо), ошондой эле аткаруучулук оригиналдуулук салт менен гана бекитилет.