(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада салттуу музыканын айрым өзгөчөлүктөрү жана аны академиялык жана искусствонун бардык башка түрлөрүнөн айырмалап турган алып жүрүүчүлөр талкууланат. Салттуу искусствонун тагдыры, мааниси эмнеде жана аны жашашы жана өнүгүп кетиши үчүн эмне кылуу керек? Салттуу искусствонун мазмуну жана формасына тиешелүү маселелер каралат. Салттуу искусстводо бул экөө тең заманбап маданиятта белгилүү искусство түрлөрүнөн абдан айырмаланат. Салттуу искусствонун мазмуну тематикалык же маалыматтык эмес, тескерисинче, угуучуну материалдык эмес дүйнө менен байланыштырган канал, ошондуктан ал түгөнгүс. Салттуу искусствонун формасы, оозеки, материалдык эмес, аткаруучу аркылуу гана, анан салттын аркасында берилет.