(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада Орто кылымдардагы Өзбекстанда мадрасалар менен суфийлик тарикаттардын (өзгөчө Нақшбандиянын) маданияттык жана социалдык турмуштагы орду талданат. Алар илим, руханий тарбия жана коомдук туруктуулуктун негизги булактары болгон.