(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Кыргыз Республикасындагы мамлекеттик башкаруу системасынын маселелери каралат, ошондой эле 2021-жылдын 5-майындагы Кыргыз Республикасынын Конституциясына ылайык суверендүүлүк контекстинде коңшу мамлекеттер менен салыштырма талдоо жургүзүлөт. Өлкөдөгү бийлик бутагынын жетекчилигинин тез-тез алмашып турушу. 1991-жылдан 2021-жылга чейин Кыргыз Республикасынын Жогорку Кеңешинин депутаттарынын саны аныкталды. Элдик Курултайдын статусу жана Кыргыз Республикасынын «Улуттук дем – дүйнөлүк бийиктиктер» Доктринасынын (Кыргыз Республикасы «Улуттук дем-дүйнөлүк бийиктик», унгу жол) негизги багыттары, максаттары, милдеттери жана күтүлүп жаткан натыйжалары кыскача корутундулары менен ачыкталды.