(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Карьердин ылдый жагында жайгашкан Алтынды кайра иштетүү комбинатынын руда кампаларына руданы ташуу үчүн Жерүй кенинде үзгүлтүксүз жүк ташуучу асма жолду пайдалануу перспективалары каралды. Тоолуу рельефте автотранспортко Караганда узгултуксуз асма жолдордун артыкчылыгы белгиленди. “Жерүй” алтын кенин иштетүүдө автотранспортко болгон муктаждыкты жоюу, ошондой эле руданы ташуу учурунда коопсуздукту жогорулатуу менен экономикалык көрсөткүчтөрдү олуттуу жогорулатууга жана кендеги экологиялык абалды жакшыртууга мүмкүндүк берүүчү үзгүлтүксүз аба жолдорун колдонуунун максатка ылайыктуулугу аныкталды. Жерүй кенинин шарты үчүн автомобиль жана үзгүлтүксүз аба жолу транспортунун негизги көрсөткүчтөрүнүн салыштырма техникалык экономикалык эсептөөлөрү жүргүзүлгөн.