(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул изилдөө Кыргыз Республикасынын саламаттык сактоо уюмдарын кадрлар менен камсыз кылуудагы негизги көйгөйлөрдү аныктоого багытталган, бул медицина-лык кызматкерлердин жетишсиздигинин аныкталган себептерин жоюу боюнча сунуштарды иштеп чыгууга мүмкүндүк берди. Талдоо медициналык кадрлардын жетишсиздиги жана алардын заманбап эмгек рыногунда агылып кетиши менен байланышкан учурдагы көйгөйлөрдү белгиледи. Негизги көңүл кадрдык абалга таасир этүүчү факторлорго, тактап айтканда, медициналык мекемелердин штаттык санына, анын ичинде медициналык кызматкерлердин, анын ичинде толук эмес иштегендердин жумушка орношуунун пайызына, медициналык кадрлардын алмашуусуна талдоо жүргүзүүгө, медициналык уюмдардын штаттык санын эсептөөлөргө жана эмгек акынын деңгээлине бурулат.