(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
«Жашыл күн тартиби» өлкөнүн банк секторунда кеңири өнүгүүгө ээ болду. Жашыл каржы рыногу калыптануунун баштапкы этабында турат. Жөнгө салуучу ESG принциптерин киргизүү жана эл аралык стандарттарга ылайык туруктуу каржылоону камсыз кылуу үчүн институционалдык негизди түзүүдө. Бул басылмада “туруктуу” өтүүнүн өбөлгөлөрү, банк секторундагы учурдагы өзгөрүүлөргө байланыштуу тенденциялар көрсөтүлүп, өнүгүү перспективалары аныкталган.