(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада автор эмгекти коргоо чөйрөсүндө жазык-жазалануучу жосундардын квалификациясынын айрым көйгөйлөрүн изилдейт, мисалдарды моделдөө менен жазык укук бузуулардын ар кандай варианттарын карайт, өндүрүштүн коопсуздугу жана эмгекти коргоо эрежелерине карата колдонулган күнөөлүү адамдардын аракеттеринин (ара-кетсиздигинин) объективдүү жагын талдайт. Ошондой эле байкабастыктан кол тийбестик учурларынын мазмуну ачылып, шектүүлөрдүн жана айыпталуучулардын аракеттерин чектөө зарылдыгы негизделип, мындан тышкары укук бузуулардын бул түрлөрүн профилактикалоонун өзгөчөлүктөрүнө көңүл бурулат.