(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада адеп-ахлактык идеалдар эң жогорку моралдык сапаттарды камтыган адамдын абстрактуу образдары катары каралат. Инсандык өнүгүүну, моралды толук оркүндөтүүнү жана гармонияга жетүүдөгү багыттарды аныктоочу адеп-ахлактыкты жеткилен калыптандыруудагы алардын ролу баса белгиленген. Идеалдар инсандын өнүгүүсүнө жол көрсөтүүчү гана эмес, бүтүндөй коом үчүн да маанилүү багыт катары кызмат кылаары көрсөтүлгөн. Салттуу адеп-ахлактык баалуулуктарга, элдин руханий негиздерине, дүйнөлүк тажрыйбага негизделген улуттук идеяны аныктап, ишке ашырмайынча жана так стратегияга жана узак мөөнөттүү өнүгүүгө ырааттуу өтмөйүнчө ар тараптуу жана туруктуу прогрессти камсыз кылуу мүмкүн эместигине өзгөчө көңүл бурулууда.