(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
“Жашо-турмуш, бакыт жана ийгиликт: экзистенциалдык өңүт” деп аталган философиялык эссе экзистенциалдык философиянын призмасы аркылуу адам болмушунун фундаменталдык маселелерин талдоого арналган. Жан-Поль Сартрдын, Альберт Камюнун, Виктор Франклдын жана башка ойчулдардын идеяларына таянуу менен жашоонун мааниси, бакыттын субъективдүү сезимдери жана ийгилик жөнүндөгү социалдык-маданий идеялардын ортосундагы байланыш изилденет. Автор жеке тандоо, эркиндик жана жоопкерчилик индивидиумдун турмуш жолун кандайча аныктаарын, ошондой эле сырткы факторлорго таянбай эле канагаттануу сезими менен ийгиликтке жетишүүгө болобу деген маселени козгойт. Эссей окурманды белгисиз, алтургай абсурддук турмуштук кырдаалда да жашоонун баалуу экендиги тууралуу ойжүгүртүүгө үндөйт.