(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада илимий-техникалык прогресстин тездеши менен адамзаттын өнүгүшүндө илимдин ролу барган сайын жогорулай тургандыгы баса белгиленет. Илимдин өнүгүшүнүн эң маанилүү тенденциялары кеңири каралат. Илимий-техникалык прогрессти тездетүүнүн оң жана терс жактары талданат