(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макала “көркөм образ” түшүнүгүн лингвопоэтика илиминин алкагында изилдөөгө арналган. Көркөм образдын түзүлүшүн, функцияларын жана анын адабий тексттеги ролун ар тараптуу талданган. Макалада көркөм образдын лингвопоэтикалык анализин жүргүзүүдө комплекстүү методологияны колдонуу, стилдик жана экспрессивдүү каражаттардын көркөм тексттеги орду кеңири ачылган. Мындан тышкары, макалада лингвопоэтикалык анализдин негизги деңгээлдери классификацияланып, анын илимий негиздери белгилүү окумуштуулардын эмгектери аркылуу так көрсөтүлгөн.