(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада 2024-жылдын 18-декабрында кабыл алынган “Улуттук дем –дүйнөлүк бийиктик” уңгужолунун негизги багыттарына тилдик талдоо жүргүзүлүп, лингвомаданий код катары чечмеленип берилди. Кыргыз эли – тарыхы бай эл. Ошондуктан нечен кылымдык жашоосунда каада-салт, жөрөлгөлөрү менен муундан муунга өзүнүн философиялык ойлорун калтырып келген. Мына ушул ойлор азыркы мезгилде “код” катары илимде да изилденип келүүдө. Тилдик коддун маданият аралык байланыштагы ролу жөнүндө сөз болот.