(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада “көркөм образ” түшүнүгүнүн мазмунун лингвопоэтика көз карашынан изилдөө маселеси каралды. Бул илимдин өнүгүү тарыхы, анын негизги категориялары жана параметрлери жөнүндө кыскача маалымат берилди жана “көркөм образ” түшүнүгүнүн мазмунун ачууга кеңири токтолот. Окумуштуулардын филологиялык илимдин ар кандай тармактарынын ыкмалары менен методдорунун өз ара байланышына негизделген көркөм образды изилдөөнүн комплекстүү ыкмаларынын теориясы берилген. Ошондой эле Ч.Айтматовдун чыгармаларындагы каармандардын образдарынын өзгөчөлүктөрү берилген.