(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Бул макалада ак таңдай акын Жеңижоктун айтыш ырларынан сырткары анын философиялык, лирикалык багыттагы “Дүнүйө”, “Накыл”, “Айт, айт десе”, “Аккан суу”, “Жалгыз тал”, “Балам жок”, “Көксулуу” сыяктуу ырлары талдоого алынып, акындын турмушка, өмүргө, жаратылышка болгон көз караштарынын орчундуулугу, масштабдуулугу аныкталат. Ошондой эле Жеңижоктун ыр куруу техникасын мыкты өздөштүргөн, көркөм сөздун чебери экендиги да ишенимдүү белгиленет.