(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Илимий макала Ысык-Көл облусунун Түп дарыясынын алабындагы өсүмдүктөрдүн микроэлементтик курамын изилдөөгө арналган. Ар кандай типтеги өсүмдүктөрдүн, жашоо формаларынын жана экологиялык топторунун дээрлик бардык түрдүк курамын камтыган 60 өсүмдүк түрүнө анализ жасалды. Макалада микроэлементтердин: Cu, Co, Mo, Mn, Pb, Sr, Sn жана Ni: мазмунуна кылдат жана деталдуу талдоо берилген. Бардык анализдер В.И. Вернадский атындагы геохимия жана аналитикалык химия институтунда (Москва ш.), Биогеохимия жана радиоэкология институтунда жана Кыргыз Республикасынын жаратылыш ресурстары, экология жана техникалык көзөмөл министрлигине караштуу «Борбордук лабораториясында» атомдук эмиссия спектрометрия ыкмасын колдонуу менен жүргүзүлгөн.