(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Кыргызстандагы экологиялык көйгөйлөр кеңири каралат. Авторлор алардын айрымдарын чечүү үчүн материалдарды жана технологияларды сунуш кылышкан. Алар иштеп чыккан магниттик башкарылуучу нанокомпозициялык мате-риалдар жогорку эффективдүү сорбенттердин жана магниттик материалдардын өзгөчө касиеттерине ээ.