(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
СССР кулагандан кийин, Борбордук Азиянын көз карандысыз мамлекеттеринин ортосунда курч мүнөздөгү аймактык-чек ара талаш-тартыштары пайда болду. Алардын себептери советтик мезгилдеги тарыхыбызга байланыштуу, тактап айтканда 1924-1927-жылдары улуттук-территориалдык бөлүштүрүү убагындагы жүргүзүлгөн иштерге. Макалада Кыргыз Республикасынын жана Тажикстан Республикасынын мисалында чек ара-аймактык мамилелердин тарыхы каралды