(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Өлкөдөгү миграциянын аймактагы улуттук курамга тийгизген таасири тууралуу сөз болуп жаткандыгы тууралуу айтылат. Экономикалык себептерден улам адамдардын бир өлкөдөн башка өлкөгө көчүп кетиши тууралуу айтылып жатат. Бул процесстин аймактагы улуттук курамга кандай таасир эткендиги аныкталууда. Орустар, украиндер жана башка жергиликтүү эмес улуттардын санынын азайышы. Миграциянын натыйжасында аймакта орус, украин жана башка улуттардын санынын кыскаргандыгы белгиленет. Бул ошол улуттардын миграция процессине катышканы же аймакта алардын туугандарынын азайганы менен байланыштуу болушу мүмкүн. Андай болсо да, Чүй облусунда улуттук курамдын өтө аралаш мүнөзү байкалат. Ошондой эле, аймакта улуттук курамдагы деле көп улуттуу жана ар түрдүү экендигин билебиз. Бул, экономикалык миграция процессинин аймактагы улуттардын аралашмасын толук өзгөртпөгөнүн көрсөтөт.