(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Заманбап жарандык иденттүүлүк теорияларга негизделген, адамдар аңсезимдүү түрдө максималдуу пайда алууга умтулуп, ар бир жаран өзүнүн когнитивдик жөндөмүн өзүмчүл максаттары үчүн колдонот. Мындай теориянын бир канча божомолдору бар, үй-бүлө, уруу, улут же башка социалдык топ эмес, жеке инсан. Жарандар бири-бири менен ар дайым тыгыз байланышта кызматташат, алардын ою боюнча, өз алдынча иш жүргүзүүгө караганда башка жарандар менен мамиле түзүү же кызматташуу жеке кызыкчылыктары үчүн да пайдалуу болуп жарандык иденттүүлүктүн калыптануу процесстеринин заманбап концепцияларынын эволюциясын изилдөө үчүн маанилүү.