(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Өзбекстандын Анжиян областында жүргүзүлгөн этнографиялык изилдөөлөрдүн негизинде этникалык кыргыздардын азыркы күндөгү үй-бүлө куруунун салттык негиздери тууралуу жазылган. Үйлөнүү тоюнун этаптары, өзбек жана кыргыз маданиятынын өз ара байланышы жана бири-бирине болгон таасиринин негизинде этникалык кыргыздардын салтындагы өзгөчөлүктөр, үйлөнүү үлпөтүнүн трансформацияланышы жөнүндө маалыматтар камтылган.