(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макала Кыргызстандын түштүк аймактарында жашаган кыргыздардын XIXк. аягы – XXк. башындагы үй-бүлө мамилелериндеги салттуу этикет нормаларына арналды.Бул боюнча автор Лейлек, Кара-Суу, Аксы райондорунун аймактарынан бир нече жыл катары менен маалымат чогулткан. Макала ошол талаа материалдарына негизденип жазылды. Бул макалада негизинен Аксы жана ага жакын жайгашкан аймактардагы информаторлордон алынган маалыматтар пайдаланылды.