(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Кызыл-Кыя шаарынын түзүлүү тарыхын, өзгөчөлүгүн жана эгемендүүлүк жылдарындагы шаардын калкынын улуттук курамынын өзгөрүү динамикасын, этнологиялык жактан, жергиликтүү материалдардын негизинде изилдөөгө алынган. Саясий-экономикалык кризистин натыйжасында, шаардагы өнөр жай ишканаларынын жабылышынын натыйжасында жумушсуздук күчөп, шаардагы ишканалардын жумушчулары Казакстан, Россияга көчүп кетишкен. Тышкы жана ички эмиграциянын натыйжасында шаардын калкынын улуттук курамы өзгөрүлдү. Макала шаардын калкынын улуттук курамынын өзгөрүүсү жөнүндөгү илимий изилдөөлөрдүн жыйынтыгынын натыйжасында жазылды.