(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада боз үй жабуу үчүн кийиз жасоонун салттуу технологиясы кеңири талдоого алынган. Кайра иштетүүгө даярдоонун этаптары, анын ичинде койдун жүнүн кыркуу, сорттоо жана тазалоо, ошондой эле кийинки кийиз жасоо үчүн аны кайра иштетүү ыкмалары (жуу, кургатуу, тароо жана жумшартуу) каралат. Боз үйдүн кийиз жабуунун компоненттеринин (туурдук, үзүк, тундук жабуу, эшик) жасалгасына, аларды кооздоочу жана бекитүүчү элементтерине өзгөчө көңүл бурулат.