(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада кыргыздардын салттуу маданиятындагы жарык дүйнөгө келген наристени багып тарбиялоонун жүрүшүндө коштолгон жөрөлгөлөр менен ырым-жырымдар чагылдырылган. Алар негизинен көп жылдык байкоолордун натыйжасында калыптанган элдик билимдерге жана көөнө ишенимдерге таяна тургандыгы көрсөтүлөт. Кыргыз коомунда бала эң негизги байлык катары каралып келгендиги, ата бабадан келе жаткан ырым-жырымдар азыркы күнгө чейин өзүнүн актуалдуулугун жоготпогондугу белгиленет.