(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада Улуу Ата Мекендик согуш мезгилинде Кыргызстанда СССР Илимдер академиясынын Кыргыз филиалынын ачылуусунун өбөлгөлөрү каралды. КирФАНдын ишмердүүлүгүнө жана анда жүргүзүлгөн илимий изилдөөлөргө өзгөчө көңүл бурулду. Кыргыз илиминин өнүгүшүнө, илимий кадрлардын түптөлүшүнө,республиканын саясий, социалдык-экономикалык жана маданий өнүгүшүнө филиалдын кошкон салымынын мааниси чагылдырылды.