(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макаланын максаты – окурманды Борбордук Азиядагы дунгандардын көчө оюндарынын айрымдары менен тааныштыруу, алардын интеллектуалдык, физикалык жана коммуникативдик жөндөмдүүлүктөрүн өнүктүрүүдөгү ролун ачып көрсөтүү. Өздөштүрүлгөн оюндар маданияттын элементтеринин бири болуп саналат, ал бир региондо же мамлекетте жашаган бүтүндөй калк үчүн бирдиктүү күнүмдүк, маданий чөйрөнү түзүүчү этностор аралык байланыштарды калыптандыруунун социалдык-маданий аспектилеринин механизмдерин түшүнүүгө мүмкүндүк берет.