(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Макалада кыргыздар менен казактардын этникалык өзгөчөлүгүн байыркы бутпарастык ишенимдин жаңырыктары аркылуу изилдөөгө арналган. Түрк элдеринин өкүлдөрү - азыркы жаштардын дүйнө таанымындагы руханий маданияттын архаикалык мотивдерин аныктоо аракети келтирилген.