(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Байыркы доордогу астардын этникалык жана саясий тарыхы алардын хунндар менен Борбордук Азияда үстөмдүк кылуу согуштары менен байланыштуу. Модэ-шанюядан жеңилүү ызасын тарткан асы (чоң юежи) Ганьсудан Жети-Сууга көчүп келген. Андан ары ас бөлүгү Кушан падышалыгын негиздеген, ал эми экинчи бөлүгү Жети-Сууда калып, усун мамлекетинин курамына кирген.