(untitled) (КЫРГЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНЫН УЛУТТУК ИЛИМДЕР АКАДЕМИЯСЫНЫН КАБАРЛАРЫ, 2025)
Кыргыз тарыхынын терең жана теребелдүү изилдениши тарыхчылардын жеке демилгелери жана аракеттеринен түздөн-түз көз каранды. Евразия континентинде аягы арбыштуу, туягы тукур “кентаврлардын” үлгүсүн элестетип, түгөнгөн сайын түтөп, түбүнөн бери күчөп, кырылгыстай туюлган байыркы элдин айтылуу Жунгодогу салаасын тегиз изилдеген окумуштуунун изилдөөлөрүнүн өзгөчөлүктөрүнө жана тыянактарына кеңири токтолууга аракет жасайбыз. Илимий булак катары окумуштуунун эмгектери менен Жунгодон жарык көргөн илимий, илимий-документалдык, санжыра өңдүү материалдар пайдаланылды.